Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kase portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakal kabuğu, yumurta, şeker ve bütün sıvı materyaller şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya da ek edilir.
  3. Beş dk kadar uygunca karıştırılır.
  4. Yağlanmış fırın kabına dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 175°c fırında 30-35 dk pişirilir.
  6. İsteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Portakallı Damla Çikolatalı Kurabiye
Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut
Makarna Cipsi
Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek
Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı
Hdabla | © 2025 |