Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek

Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

  • 500 gram balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Az ölçü karabiber
  • Çekilmiş ceviz

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağı
  • Pekmez

Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç harcı için balkabağını rendeliyoruz.
  3. Suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.
  4. İçerisine şeker ve kara biberi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Dinlenen hamurumuzu 4 kesime bölüyoruz.
  6. Yuvarlak açıp iç harcı koyuyoruz.
  7. Harcın üzerine ceviz serpip hamuru ikiye katlıyoruz.
  8. Diğerlerini de birebir biçimde hazırlayıp tavada pişiriyoruz. (benim tavan büyük olduğu için bezeleri büyük yaptım. Daha çok modüle bölüp küçükte yapabilirsiniz).
  9. Pişen ekmeklerimizi tereyağı ile yağlayıp hafif pekmez sürüyoruz.
  10. Bıçakla ikiye kesip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Sütlaç Tarifi ( Tam Tutan Tarif)
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Rulo Börek
İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Airfryer’Da 2 Kişilik Revani
Muhallebili Kadayıf Çanakları
Hdabla | © 2024 |