Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde)

Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı
  • Zeytinyağı
  • Su

Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeleyip ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağıyla kavuruyoruz.
  2. Pirinçleri de yıkayıp tencereye ekliyoruz.
  3. Üzerine tuz ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Üzerini geçecek kadar su koyup zerdeçal ekliyoruz.
  5. Piştikten sonra dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun. :).

Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Tatlı Kurabiye
Yayla Çorbası
Ezogelin Çorba (4 Kişilik Az Malzemeli)
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Waffle
Yumuş Poğaça
Hdabla | © 2025 |