Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)

Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 200 gram rende mozzarella peyniri
- 3 adet domates
Sos için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı süt
Haşlanmış makarna için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna bir ölçü tuz ve bir yemek kaşığı ayçiçek yağı konmuş 7 su bardağı su ile suyu çekilene kadar haşlanır.
- Süzgece alınıp üzerinden soğuk su geçirilerek süzülmesi için bekletilir.
- Sos için uygun tencereye yağ konulur.
- Orta ateşte ısındıktan sonra un eklenir.
- 1-2 dk kavrulup süt verilir.
- Kaynayıp kıvama gelince ocaktan alınır.
- Süzülen makarna uygun fırın kabına konur.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı tuz eklenip karıştırılır.
- Üzerine sos dökülerek makarna büsbütün kapatılır.
- Halka dilim halinde domatesler dizilir.
- Son olarak rende peynir ile kaplanarak evvelden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dk pişirilir.
Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








