Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)

Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 200 gram rende mozzarella peyniri
  • 3 adet domates

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı süt

Haşlanmış makarna için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna bir ölçü tuz ve bir yemek kaşığı ayçiçek yağı konmuş 7 su bardağı su ile suyu çekilene kadar haşlanır.
  2. Süzgece alınıp üzerinden soğuk su geçirilerek süzülmesi için bekletilir.
  3. Sos için uygun tencereye yağ konulur.
  4. Orta ateşte ısındıktan sonra un eklenir.
  5. 1-2 dk kavrulup süt verilir.
  6. Kaynayıp kıvama gelince ocaktan alınır.
  7. Süzülen makarna uygun fırın kabına konur.
  8. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı tuz eklenip karıştırılır.
  9. Üzerine sos dökülerek makarna büsbütün kapatılır.
  10. Halka dilim halinde domatesler dizilir.
  11. Son olarak rende peynir ile kaplanarak evvelden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dk pişirilir.

Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Simit Poğaça
Ispanaklı Peynirli Gnocchi Tarifi (Videolu)
Karpuzlu Soda
Lokanta Usulü Et Kavurma
Siyah Pirinçli Sütlaç
Laz Böreği
Hdabla | © 2025 |