3 Kaşık Yoğurtla Ev Ekmeği

3 Kaşık Yoğurtla Konut Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su (250 ml bardak ölçüm)
- Yarım paket yaş maya
- 3 yemek kaşık yoğurt dolu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı tam buğday unu (kontrollü olarak aldığı kadar)
3 Kaşık Yoğurtla Mesken Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına suyu ve mayayı alıp güzelce karıştıralım.
- Diğer materyalleri ekleyip karıştıralım ve tam buğday ununu azar azar ek edip yoğuralım.
- Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- En son toparlamak için elimizi sıvı yağa sürüp toparlayalım.
- Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıkınca tezgaha alıp istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
- Üzerini örtüp 5 dakika dinlendirelim ve biçim verip tepsiye dizelim.
- 10 dakika da tepside bekletip üzerine az un serpelim ve üzerine fotoğraftaki üzere kesikler atıp evvelce ısıtılmış 220 ° fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Enfes mis kokulu katkısız ekmeklerimiz hazır afiyetler olsun.
Not : ben akşamdan yoğurup buzdolabına koydum sabah yapıp fırına verdim kahvaltıyı hazırlayıncaya kadar pişmiş oldu 😊.
3 Kaşık Yoğurtla Konut Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



