3 Kaşık Yoğurtla Ev Ekmeği

3 Kaşık Yoğurtla Konut Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su (250 ml bardak ölçüm)
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 yemek kaşık yoğurt dolu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı tam buğday unu (kontrollü olarak aldığı kadar)

3 Kaşık Yoğurtla Mesken Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına suyu ve mayayı alıp güzelce karıştıralım.
  2. Diğer materyalleri ekleyip karıştıralım ve tam buğday ununu azar azar ek edip yoğuralım.
  3. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  4. En son toparlamak için elimizi sıvı yağa sürüp toparlayalım.
  5. Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamur iki katına çıkınca tezgaha alıp istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
  7. Üzerini örtüp 5 dakika dinlendirelim ve biçim verip tepsiye dizelim.
  8. 10 dakika da tepside bekletip üzerine az un serpelim ve üzerine fotoğraftaki üzere kesikler atıp evvelce ısıtılmış 220 ° fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Enfes mis kokulu katkısız ekmeklerimiz hazır afiyetler olsun.

Not : ben akşamdan yoğurup buzdolabına koydum sabah yapıp fırına verdim kahvaltıyı hazırlayıncaya kadar pişmiş oldu 😊.

3 Kaşık Yoğurtla Konut Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Hafif Tatlı
Cevizli Küllü Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Beyaz Çikolatalı Browni
Çıtır El Açması Börek
Şarap Eşliğinde Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |