Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk elma
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • Tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı kurabiye için rendelenmiş elmaları tavaya alalım, üzerine toz şekeri karamelize olana denk pişirelim.
  2. Piştikten sonra üzerine ceviz ve tarçın ekleyin ve  karıştırın.
  3. Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kaseye oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, sıvı yağ ,toz şeker, limon suyu ve karbonat ekleyelim güzelce yoğuralım.
  4. Ardından unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan ama yumuşak olan bir hamur elde edin.
  5. Hamurunuzu tezgah üzerinde toparlayın.
  6. Tezgaha yavaşça un serpelim açalım ve yuvarlak formlar çıkarıp harcı ortasına koyup iki yandan katlayın yalnızca yuvarlak yapıp üzerine harcı koyacaksa yapabilirsiniz.
  7. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisi kurabiyeleri dizin ve evvelden ısıtmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirelim.
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin elmalı kurabiye hazır.Afiyet olsun🌸🙃.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Çay Bardağı Sıvıyağ İle Kolay Kurabiye (Videolu)
Grip Savar Portakallı Muhallebi
Kakaolu Pop Kek
Çikolatalı Kurabiye
Kaşarlı Lokma (Pişi)
Kavrulmuş Cevizli Humus
Hdabla | © 2025 |