Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin (ben tereyağı kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çikolata (benmari metodu eritilmiş)

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kaba alıp öteki materyalleri de üzerine teker teker ekliyoruz.
  2. En son unu yavaş yavaş ekliyoruz. Hoş yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde yuvarlayın. (bu evrede isterseniz hamurun içerisine küçük çikolatalar ekleyebilirsiniz, tercihinize bağlı).
  4. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Tepsi üzerinde kurabiyelere elinizde bastırıp yassı biçim alınmasını sağlayın.
  6. Benmari metodu erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine sürün.
  7. 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp soğuyan kurabiyeler yenmeye hazır 💖.
    Afiyet olsun.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayran Aşı Çorbası
Havuçlu Terbiyeli Çorba
Fit Islak Kek
Tencerede 10 Dakikada Suffle
Kremalı Sebzeli Makarna
Yulaflı Light Mücver
Hdabla | © 2025 |