Kakaolu Pop Kek

Kakaolu Pop Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına getirin)
  • 1 su bardağı(200 ml) + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 pk kabartma tozu
  • 2 pk vanilya
  • 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz (ya da fındık)

Kakaolu Pop Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpalım. Bu orta fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Fırının evvelce ısıtılmış olması değerli.
  2. Süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Unu, kabarma tozu ve vanilyalı da ekleyip çırpalım.
  4. Kakaoyu ekleyip çırpalım.
  5. Sonra çırpıcıyı kapatıp cevizleri ekleyelim.
  6. Spatula ile karıştıralım.
  7. Margarin (yumuşak) ile yağladığımız kalıbımıza harcımızı dökelim.
  8. Fırına keki koyalım.
  9. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  10. Kek piştikten sonra 3-4 dk kalıpta dinlendirip daha sonra aykırı çeviriyorum.
  11. Böylece kalıptan çıkarma sorunu yaşamıyorum.
  12. Kek dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  13. Ben hazır çikolata sosu ve antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun.

Kakaolu Pop Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Annemin Dilimi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Hira Tatlısı
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Oklahoma Usulu Smash Burger
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |