Kakaolu Pop Kek

Kakaolu Pop Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına getirin)
- 1 su bardağı(200 ml) + 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2,5 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 pk kabartma tozu
- 2 pk vanilya
- 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz (ya da fındık)
Kakaolu Pop Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpalım. Bu orta fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Fırının evvelce ısıtılmış olması değerli.
- Süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu, kabarma tozu ve vanilyalı da ekleyip çırpalım.
- Kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Sonra çırpıcıyı kapatıp cevizleri ekleyelim.
- Spatula ile karıştıralım.
- Margarin (yumuşak) ile yağladığımız kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Fırına keki koyalım.
- Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Kek piştikten sonra 3-4 dk kalıpta dinlendirip daha sonra aykırı çeviriyorum.
- Böylece kalıptan çıkarma sorunu yaşamıyorum.
- Kek dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben hazır çikolata sosu ve antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun.
Kakaolu Pop Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



