Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü kemiksiz
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme

Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü doğranarak tuz 2 bardak su ile birlikte uygun bir tencerede ocağa bırakılır.
  2. Suyu çekilen tavuk göğsüne yağ ek edilir ve bir ölçü kavrulur .
  3. Daha sora doğranmış soğan biberler ek edilerek 4 dk daha kavrulup doğranmış domates ve öteki kalan tüm materyaller ek edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Yaklaşık 15 dk sora altı kapatılır yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.Afiyet olsun 😊.

Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lava Tavada Tavuk Haşlama
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik)
Organik Tereyağ Tarifi
Spooonful Tatlısı
Hdabla | © 2025 |