Lava Tavada Tavuk Haşlama

Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 modül tavuk but yada pirzola (tercihe göre)
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 büyük havuç
  • 2 büyük patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1.5 su bardağı su

Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım saat evvelce ısıtılmış tavada sıvı yağında tavukları önlü artlı kızarana kadar pişirelim.
  2. Pişen tavukları tabağa alalım .
  3. Ardından tavukların piştiği yağ içine doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak ekleyip kavuralım.
  4. Havucu rendeleyip ekleyelim, tavukları üzerine ekleyip patatesleri, baharatlarını ve suyunu ekleyelim kaynamasını bekleyelim.
  5. Terbiyesi için; kaynadıktan sonra kepçe ile bi kase içerisine 2 kepçe tavuk suyunu koyup üzerine un, limon ekleyip uygunca çırpalım.
  6. Patatesler yumuşayınca afiyetle yiyebilirsiniz.

Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Şehriye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Çorba
3 Tepsilik Poğaça
Pratik Proteinli Pizza
Tavada Haşhaşlı Revani
El Açması Milföy Baklava
Tavuklu Nohut Yemeği
Hdabla | © 2024 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom