İki Kaşık Kıyma İle Çorba

İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık kıyma
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber

İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alalım ,üzerine 2 yemek kaşığı kıymayı ek edelim ve kavuralım.
  2. Ardından 1 çay bardağı tel şehriye ek edelim bir taşım karıştıralım.
  3. Üstüne tereyağ ek edelim.
  4. 4 su bardağı suyla birlikte karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
  5. Terbiyesini hazırlayalım un ,yumurta ve yoğurt uygunca çırpalım ve üstüne soğuk su yarım çay bardağı kadar koyup karıştıralım.
  6. Çorba kesilmesin diye kaynayan çorbanın sıcak suyundan ek edelim.
  7. Kaynayan çorbaya kesilmesin diye karıştırarak dökelim süratlice karıştıralım.
  8. Sosu hazırlayalım; sıvı yağ ile toz biberi biraz yakalım.
  9. Çorbanın üzerine dökelim denecek olan herkese afiyet olsun 😋.

İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç
Aşkla Yapılan Bol İsotlu,Domates,Biber Ve Soğanlı Menemen
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Pancar Salatası
Kolay Pankek Tarifi
Hdabla | © 2024 |