İki Kaşık Kıyma İle Çorba

İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kaşık kıyma
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alalım ,üzerine 2 yemek kaşığı kıymayı ek edelim ve kavuralım.
- Ardından 1 çay bardağı tel şehriye ek edelim bir taşım karıştıralım.
- Üstüne tereyağ ek edelim.
- 4 su bardağı suyla birlikte karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesini hazırlayalım un ,yumurta ve yoğurt uygunca çırpalım ve üstüne soğuk su yarım çay bardağı kadar koyup karıştıralım.
- Çorba kesilmesin diye kaynayan çorbanın sıcak suyundan ek edelim.
- Kaynayan çorbaya kesilmesin diye karıştırarak dökelim süratlice karıştıralım.
- Sosu hazırlayalım; sıvı yağ ile toz biberi biraz yakalım.
- Çorbanın üzerine dökelim denecek olan herkese afiyet olsun 😋.
İki Kaşık Kıyma İle Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









