Limon Aromalı Lor Kurabiyesi
Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı hamura, akı üzerine kullanılacak)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 200 gram tuzsuz lor peyniri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Toz şeker
Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalardan birinin akı ve sarısını ayırın. Sarısını hamurun içine, akını üzeri için ayırın.
- Geniş bir kapta un hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta akına, akabinde toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








