Limon Aromalı Lor Kurabiyesi

Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı hamura, akı üzerine kullanılacak)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 200 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Toz şeker

Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalardan birinin akı ve sarısını ayırın. Sarısını hamurun içine, akını üzeri için ayırın.
  2. Geniş bir kapta un hariç tüm materyalleri karıştırın.
  3. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  5. Önce yumurta akına, akabinde toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Limon Aromalı Lor Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Mücveri (1 Kişilik)
Tavuk Sote
Evde Latte Yapımı
Fırında Patatesli Tavuk
Harput Köftesi (Elazığ)
Kolay Dolama Tatlı
Hdabla | © 2025 |