Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 kesim tavuk baget yada pirzola
- 4 adet patates
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kori
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ½ su bardağı su
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates soyulur elma dilimi formunda kesilir ,daha sonra tepsiye yayılarak dizilir ,üzerine bir fırça yardımıyla sos sürülür.
- Tavuklar eklenir onlarada sos sürülür.
- 200 derece fırında ayarlanır 60 dk yakın pişirilir.
- Yarımşar dakikada patates ve tavuk karıştırılır tekrar sos eklenir piştikten sonra sıcak servis edilir.
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




