Kolay Dolama Tatlı

Kolay Dolama Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Açmak için;

  • Nişasta

Arası için;

  • Çekilmiş ceviz

Üzerine;

  • Eritilmiş tereyağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Kolay Dolama Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet gereçlerini bir tencereye alıyoruz.
  2. Kaynara geldikten sonra çok kısık ya da çok yüksek ateşte olmamak kaidesiyle 15 dk kadar kaynatıp soğutuyoruz..
  3. Hamur gereçlerini karıştırıp ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapıp 2 eşit kesime bölüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. İlk bezeyi alıp çok inceltmeden açıyoruz ve her tarafına nişasta sürüp kenarlardan kesikler atıp üst üste gelecek formda katlıyoruz.
  5. Katıldığımız hamuru tekrar ince olmaycak biçimde açıyoruz.
  6. Arasına ceviz serip rulo formunda sarıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  7. Diğer bezeyede birebir süreçleri uygulayip tepsiye dizdiğimiz tatlının üzerine erittiğimiz yağı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecellik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından aldığımız tatlının birinci sıcağı çıkmış olacak biçimde soğumuş olan şerbeti döküp 1 saat kadar sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Kolay Dolama Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek (Pasta Tadında)
Mini Cheesecake
Harika Düğün Çorbası
Diyet Salatası
2 Renkli Tatlı
Meyveli Crumble Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet