Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması

Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Az yenibahar
  • Bir çimdik tarçın
  • Az kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çiçekleri su doldurduğumuz kabın içinde daldırma formülüyle nazikçe yıkayıp süzdürelim.
  2. İçlerindeki sap kısmını alalım yoksa acı olur dolmanız. Tabanlarını de güzelce keselim.
  3. Doğradığımız soğanı zeytinyağında kavurup yıkadığımız pirinçi ekleyelim.
  4. Rendelediğimiz domatesi de katıp kavurmaya devam edelim.
  5. En son doğranmış otları ve baharatları tuzunu atıp iki çevirelim.
  6. Üstüne gelecek kadar sıcak su koyup demleyelim.
  7. İç harcımız ılıyınca çiçekleri dikkatlice dolduralım. Ortada yırtılır bişey olmaz.
  8. Serçe parmağımla tabanına kadar yavaşça itiyorum ben.
  9. Tek tek sağdan soldan yapraklarıyla kapatıp hafif yan halde derin olmayan tenceremize/tavamıza dizelim.
  10. Tam üstlerine gelmeyecek biçimde yarıya yakın sıcak suyuyla zeytinyağını gezdirip kısık ateşte 15-20 dk pişirelim.

Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Portakallı Kek
Karalahana Diblesi
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Beyti Kebap (Videolu)
Patlıcan Lazanya
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Hdabla | © 2025 |