Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması
Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Az yenibahar
- Bir çimdik tarçın
- Az kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiçekleri su doldurduğumuz kabın içinde daldırma formülüyle nazikçe yıkayıp süzdürelim.
- İçlerindeki sap kısmını alalım yoksa acı olur dolmanız. Tabanlarını de güzelce keselim.
- Doğradığımız soğanı zeytinyağında kavurup yıkadığımız pirinçi ekleyelim.
- Rendelediğimiz domatesi de katıp kavurmaya devam edelim.
- En son doğranmış otları ve baharatları tuzunu atıp iki çevirelim.
- Üstüne gelecek kadar sıcak su koyup demleyelim.
- İç harcımız ılıyınca çiçekleri dikkatlice dolduralım. Ortada yırtılır bişey olmaz.
- Serçe parmağımla tabanına kadar yavaşça itiyorum ben.
- Tek tek sağdan soldan yapraklarıyla kapatıp hafif yan halde derin olmayan tenceremize/tavamıza dizelim.
- Tam üstlerine gelmeyecek biçimde yarıya yakın sıcak suyuyla zeytinyağını gezdirip kısık ateşte 15-20 dk pişirelim.
Ege’nin Meşhur Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















