Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salça
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Kekik
Güveçte Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerinizi biraz küçültün.
- Bir tencereyi hafif sıvı yağı ekleyerek biraz ısıtın.
- Yağ ısındıktan sonra etleri ekleyerek karıştırın.
- Etin suyu kendini salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Etiniz lakin çok sert bir etse evvelden bir düdüklüye koyup yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Etin suyu çekince içine bir yemek kaşığı tereyağı ve biraz daha kavurun.
- Kavrulmuş etin içine soğan ve sarımsak ekleyin.
- Soğanlar ölene kadar kısık ateşte kavurun.
- Ardından biberleri de ekleyip 2- 3 dakika daha karıştırın.
- Son olarak domatesleri de ekleyin bir çeşit daha karıştırın.
- Etin içine bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip uygunca karıştırın.
- En son üstünü geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın.
- Sotemiz bir 10- 15dk. Kısık ateşte kaynasın. Hafif suyunu çekince altını kapatın.
- Sotemizi küçük güveç kaselere ekleyin.
- Üstüne kaşar peynir rendesi koyup, evvelden ısıtılmış 200 derecede altlı üstlü dirin ayarında kasarlar eriyene kadar pişirin.
- Hazır olan güveçlerimizi fırından çıkarıp pirinç pilavı yahut patates püresi ile servis edin.
Güveçte Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











