Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Kekik

Güveçte Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerinizi biraz küçültün.
  2. Bir tencereyi hafif sıvı yağı ekleyerek biraz ısıtın.
  3. Yağ ısındıktan sonra etleri ekleyerek karıştırın.
  4. Etin suyu kendini salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Etiniz lakin çok sert bir etse evvelden bir düdüklüye koyup yaklaşık 15 dakika pişirin.
  6. Etin suyu çekince içine bir yemek kaşığı tereyağı ve biraz daha kavurun.
  7. Kavrulmuş etin içine soğan ve sarımsak ekleyin.
  8. Soğanlar ölene kadar kısık ateşte kavurun.
  9. Ardından biberleri de ekleyip 2- 3 dakika daha karıştırın.
  10. Son olarak domatesleri de ekleyin bir çeşit daha karıştırın.
  11. Etin içine bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip uygunca karıştırın.
  12. En son üstünü geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın.
  13. Sotemiz bir 10- 15dk. Kısık ateşte kaynasın. Hafif suyunu çekince altını kapatın.
  14. Sotemizi küçük güveç kaselere ekleyin.
  15. Üstüne kaşar peynir rendesi koyup, evvelden ısıtılmış 200 derecede altlı üstlü dirin ayarında kasarlar eriyene kadar pişirin.
  16. Hazır olan güveçlerimizi fırından çıkarıp pirinç pilavı yahut patates püresi ile servis edin.

Güveçte Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Patatesli Pastane Açması
Kabak Sulusu Yemeği
Bear Pancake
Yalancı Vişneli Cheesecake
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |