Patatesli Pastane Açması

Patatesli Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya yada yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5,5 – 6 su bardağı ortası un

İç harcı için;

  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Patatesli Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için süt, su maya ve şekeri yoğurma kabına alalım.
  2. Karıştırıp un hariç tüm gereçleri ek edelim.
  3. Karıştırarak ununu ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp 45 dakika 1 saat kadar mayalayalım.
  5. İç harcı için soğanı yağda kavuralım.
  6. Salça ve baharatları ek edelim.
  7. Haşlanmış ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım.
  8. Mayalanan hamuru portakal kadar bezelere ayırıp merdane ile uzunlamasına açalım.
  9. Üzerine iç harçtan koyarak yayalım.
  10. Rulo formunda sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpelim.
  12. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  14. Fırından çıkarınca üzerine örtü örtelim.
  15. Dileyen içine kaşar da ekleyebilir.

Afiyet olsun.

Patatesli Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Boşnak Mantısı
5 Dakikada Acuka (Kahvaltılık Sos)
Damla Çikolatalı Alman Çöreği
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte
Fırında Kabak Tatlısı
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |