Pideli Ciğer
Pideli Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğer
- Kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı pul biber
- 5 adet tırnak pide
- 2 adet soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 2 adet domates
- 5-6 adet sivri biber
Pideli Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ciğeri yaprak yaprak çokta küçük olmayacak biçimde doğruyoruz.
- Kuyruk yağını tencereye alıp eritiyoruz.
- Eriyen harlı ateşteki yağın üzerine ciğeri ek edip suyunu salmasını beş dk renginin dönmesini bekliyoruz.
- Ocağı orta ateşe alıp orta ara suyunu çekene kadar ciğerimizi pişiriyoruz.
- Sert gelirse biraz su ek edilebilir.
- Tırnak pidelerini tencereye batırıp yağla ıslanmasını yumuşamasını sağlıyoruz ve iri iri doğruyoruz.
- Kenarda söğüş soğan maydanoz, ince kıyılmış domates marul ve verev halde sivri biberleri hazır ediyoruz.
- Geniş bir sininin kenarına hazırladığımız salata harcını yayıyoruz ortaya pideleri yayıp üzerine ciğeri ek ediyoruz.
- Baharatları sofrada üzerine ekerek daha baskın tat alıyoruz. Dilerseniz ciğer pişerkende ekleyebilirsiniz.
Pideli Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












