Pideli Ciğer

Pideli Ciğer Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • Kuyruk yağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı pul biber
  • 5 adet tırnak pide
  • 2 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet sivri biber

Pideli Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ciğeri yaprak yaprak çokta küçük olmayacak biçimde doğruyoruz.
  2. Kuyruk yağını tencereye alıp eritiyoruz.
  3. Eriyen harlı ateşteki yağın üzerine ciğeri ek edip suyunu salmasını beş dk renginin dönmesini bekliyoruz.
  4. Ocağı orta ateşe alıp orta ara suyunu çekene kadar ciğerimizi pişiriyoruz.
  5. Sert gelirse biraz su ek edilebilir.
  6. Tırnak pidelerini tencereye batırıp yağla ıslanmasını yumuşamasını sağlıyoruz ve iri iri doğruyoruz.
  7. Kenarda söğüş soğan maydanoz, ince kıyılmış domates marul ve verev halde sivri biberleri hazır ediyoruz.
  8. Geniş bir sininin kenarına hazırladığımız salata harcını yayıyoruz ortaya pideleri yayıp üzerine ciğeri ek ediyoruz.
  9. Baharatları sofrada üzerine ekerek daha baskın tat alıyoruz. Dilerseniz ciğer pişerkende ekleyebilirsiniz.

Pideli Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç
Kadayıflı Cevizli Rulo
Tiritli Köfte
Ek Gıda Sebze Yemeği
Tavada Pratik Kazandibi
Lokum Gibi Soslu Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |