Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu (Videolu)

Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon
  • 1 kg kelek
  • Yarım kg sivri biber
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Her bir kavanoza 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Her bir kavanoza 2 ince dilim limon
  • Her bir kavanoza 1 er çay bardağı sirke
  • Kaynar su

Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle turşuluk materyallerimizi yıkayalım.
  2. Sonrasında küçük küçük olacak biçimde salatalık kelek ve biberleri sap kısımlarını temizleyerek doğrayalım.
  3. Keleklerin iç kısımları çekirdekli ise temizleyelim ,sonrasında hepsini karıştıralım .
  4. Kavanozlara evvel sırasıyla sarımsak birer ince dilim limon ve turşuluk materyallerimizi dolduralım.
  5. Üzerine tekrar limon ve sarımsağı koyalım .
  6. Birer kiloluk kavanoz kullandım ,birer kiloluk kavanoz için 1 çay bardağı sirke, 1 ben elma sirkesi kullandım, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
  7. Kullanılmamış kapak ile sıkı bir halde kapakları kapatarak karıştırıp kavanozları karşıt çevirip bir gece bırakalım .
  8. Sonrasında çevirerek kavanozları güneş almayan bir yerde koruma edelim ve 7 günün sonunda turşumuz hazır çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz ,afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Elmalı Pirinçli Muhallebi
Ev Yapımı Pide (Videolu)
Atom Sandviç
Fırında Kıymalı Mantar Güveç
Tava Katmer
Hdabla | © 2025 |