Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu (Videolu)
Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kornişon
- 1 kg kelek
- Yarım kg sivri biber
- 1 büyük baş sarımsak
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Her bir kavanoza 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Her bir kavanoza 2 ince dilim limon
- Her bir kavanoza 1 er çay bardağı sirke
- Kaynar su
Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle turşuluk materyallerimizi yıkayalım.
- Sonrasında küçük küçük olacak biçimde salatalık kelek ve biberleri sap kısımlarını temizleyerek doğrayalım.
- Keleklerin iç kısımları çekirdekli ise temizleyelim ,sonrasında hepsini karıştıralım .
- Kavanozlara evvel sırasıyla sarımsak birer ince dilim limon ve turşuluk materyallerimizi dolduralım.
- Üzerine tekrar limon ve sarımsağı koyalım .
- Birer kiloluk kavanoz kullandım ,birer kiloluk kavanoz için 1 çay bardağı sirke, 1 ben elma sirkesi kullandım, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
- Kullanılmamış kapak ile sıkı bir halde kapakları kapatarak karıştırıp kavanozları karşıt çevirip bir gece bırakalım .
- Sonrasında çevirerek kavanozları güneş almayan bir yerde koruma edelim ve 7 günün sonunda turşumuz hazır çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz ,afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Kaynar Su İle Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











