Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin (kaynamaya başlayınca)
- 1 paket şekerli vanilin ( kaynamaya başlayınca)
- 1 kutu krema (ocağın altı kapalı iken)
- İsteğe bağlı bisküvi
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı vişneli meyve suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı ocakta kaynamaya kadar karıştıralım ,kaynadıktan sonra margarin ve şekerli vanilinin ekleyelim ,margarin eriyen kadar karıştıralım.
- Kıvam alan muhallebimize bir kutu kremayı boşaltalım (ocaktan indikten sonra ) ve güzelce karıştıralım.
- Pişen muhallebimizi bardaklara eşit bi biçimde dökelim bi bisküvi bi muhallebi yaptım ben.
- Üzeri için vişne suyuna şeker ve nişastayı ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Bisküvili muhallebimizin üzerine eşit bir biçimde dökelim.
- En az dört saat buzdolabında dursun sonra afiyetle yiyin afiyet olsun🥰.
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















