Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar yüksek dönemde çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyelim.
  3. Bu basamaktan sonra düşük zamanda çırpalım.
  4. En son tüm kuru malzemeyi ekleyip yağladığımız borcama harcımızı dökelim.
  5. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
  7. Sürülebilir çikolata hariç bütün materyalleri tencereye ekleyelim.
  8. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  9. Kekimiz piştiğinde çabucak dilimleyelim.
  10. Sosumuzu sıcak yahut ılıkken dökelim.
  11. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!.

Daha fazla tanım, görüntü ve bilgi için instagram ve tiktok kanalımı takip edebilirsiniz 🙂 instagram; @yild. İzlitarifler tiktok; @yldzltarifler.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Köfte
Süper Hızlı Milkshake
Peynirli İrmik Helvası
Krem Peynir
Yoğurt Soslu Meyveli Kek Tarifi (Videolu)
Meyveli Cupcake
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found