Katmer Börek

Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Yufkaların ortasına sürmek için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kabının içerisinde sıvı krema, sıvı yağ ve maden suyumuzu karıştıralım ve sosumuzu hazır hale getirelim daha sonra tezgahın üzerine yufkamızın bir adedini alalım ve her yerine gelecek biçimde sosumuzdan sürelim.
  2. İkinci yufkayı da üzerine alalım ve hoş bir formda sosunuzu sürelim üçüncü ve dördüncü yufkamızı da birebir süreci uygulayalım daha sonra beşinci yufkamızı da alalım fakat ona sostan sürmeyelim.
  3. Beş kat yufkamızı evvel dört modüle daha sonunda her bir kesim eşit bir formda altı modüle pizza dilimi halinde keselim.
  4. Küçük modüller haline getirdiğimiz peynirimizi üçgenlerin uç kısımlarına koyalım ve sigara böreği sarar üzere rulo formunda saralım hazırladığımız böreklerimiz uygun bir tabağa alarak 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
  5. Sosu için bir kaba sıvı yağ ve suyu alarak karıştıralım daha sonra böreklerimizi dolaptan alalım ve hazırladığınız sosa batıralım böreklerin her yerini sosa batırmaya dikkat edelim.
  6. Sosa batırdığımız böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelden işitilmiş 180° fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim bu halde 24 adet katmer poğaça elde edilir afiyet olsun🌸.

Not:dilerseniz katmer böreği yaptıktan sonra dondurucuya kaldırabilir çıkarttıktan sonra yağ ve su karışımana bulayarak pişirebilirsiniz. Yada akşamda hazırlayıp su ve sıvı yağı pişirmeden 15 dk evvel bulayabilirsiniz.

Katmer Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Galeta Unlu Börek
Kubbe Tatlısı
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi
Tavuklu Mantı
Çiçek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found