Buzlukta Kışlık Dolma Biber
Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık biber (siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
- Kaynar su
Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri baş kısımlarını çıkartın içinin çekirdeklerini uygunca temizleyin. Bol suda yıkayın.
- Genişçe bir tencereye kaynamış suyu dökün kaynayan suya biberleri atın daima karıştırarak biberlerin içine suyun girmesini sağlayın.
- Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlayın bu mühlet biberlerin cinsine yada büyüklüğüne nazaran değişebilir.
- Kaşıkla biberlere bastırdığınızda çabucak bükülüyorsa kâfi demektir.
- Leğene soğuk suyu doldurun haşlanan biberleri suya atın soğuyan biberleri süzgece ağızları aşağıya bakacak biçimde koyun.
- Süzülen biberleri düzgün bir biçimde poşete yerleştirin pipet yardımıyla havasını alıp poşeti bağlayın.
- Biberlerinizi dondurucuya yerleştirin afiyet olsun.
Pişireceğiniz vakit evvel dolma içini hazır edin sonra biberleri buzluktan çıkarın biberler çok çabuk çözülüyor aslında içlerini doldurup çabucak pişirin.
Not olarak: biberleri alırken şayet seçme talihiniz yoksa boyutlarına nazaran gruplandırıp o denli poşetleyin pişirirken hepsi tıpkı boyutta olduğu için eşit halde de pişmiş olur.
Buzlukta Kışlık Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












