Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 pk krem şanti
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz.
- Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakıyoru.
- Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz.
- Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpıyoruz.
- Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpıyoruz son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpıyoruz.
- Kek hamurunu pişiriyoruz.
- Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Şerbeti kek ile buluşturuyoruz.
- Fırından çıkan haşhaşlı kekin birinci sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet döküyoruz.
- Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır.
- Kek soğuduktan sonra krem şanti tanımına nazaran hazırlanarak kekin üzerine sürülür.
- Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













