Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 pk krem şanti

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz.
  2. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakıyoru.
  3. Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz.
  4. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  5. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpıyoruz.
  6. Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpıyoruz son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpıyoruz.
  7. Kek hamurunu pişiriyoruz.
  8. Kek hamuru yağlanmış  kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
  9. Şerbeti kek ile buluşturuyoruz.
  10. Fırından çıkan haşhaşlı kekin birinci sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet döküyoruz.
  11. Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır.
  12. Kek soğuduktan sonra krem şanti tanımına nazaran hazırlanarak kekin üzerine sürülür.
  13. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Tahinli Kurabiye
Anne Keki
Muzlu Fit Pankek (Şekersiz)
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet