Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba

Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 küçük/orta uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- Yarım çay kaşığı limon tozu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 6 su bardağı tavuk suyu(sıcak)
- Tuz
Üzeri için;
- İnce kıyım maydanoz (tercihen)
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı orta ateşte uygun tencereye alınır.
- Yağ ısınması beklenir.
- İstenilen halde doğranan patates havuç soğan ve sarımsak eklenir karıştırılır.
- Bir-iki dk sonra un ek edilir.
- Hepsi birlikte 2 dk daha kavrulur.
- Salçası verilir karıştırılarak tavuk suyu eklenir.
- Tuz /limon tozu atılır.
- Sürekli karıştırılarak kaynaması beklenir ve sonrasında kaynayan çorbanın açık ateşte karıştırmadan kıvam alması sağlanır.
- İster sıcak halde ister ılık, pürüzsüz hale gelene kadar blender dan geçirilir.
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






