Kıymalı Şeritli Poğaça

Kıymalı Şeritli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurtanın beyazı(sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 4 su bardağına yakın un

İç materyali için;

  • 300 gr kıyma
  • 2 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı süt

Kıymalı Şeritli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önceliğimiz hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Süt,su ve kuru maya,şeker eklenerek karıştırılır.
  3. Sıvıyağ,yumurta beyazı tuz eklemır tekrar karıştırılır en son un eklenerek ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. 50 dk. Mayalandırıyoruz.
  4. Tavamıza kıymayı ve sıvı yağ eklenerek, kıyma kavrulur soğan eklenerek biraz daha kavrulur ve patates eklenir(patatesi rendeliyoruz).
  5. Biraz daha kavruduktan sonra baharatları ve tereyağını ekliyoruz kavurmaya 6/7 dk daha kavuşuyoruz.
  6. Kıymalı harcımız olduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlanıp elimizle tezgahta bastırarak güzelce acıyoruz uç kısmına hazırladığımız kıymalı harçtan koyarak belli bi kısma kadar kapatıp pizza bıçağı ile makul yerlerine çizik atıyoruz ve kapatıyoruz .
  8. Hamurumuz bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz. 20 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  9. Fırınımızı 200 dereye ayarlayıp tepsi mayasını yaptıktan sonra yumurta,pekmez süt karışımını poğaçalarımıza sürüyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun😊.

Kıymalı Şeritli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasa Stoklarını Tüketecek Tuzlu Kek Tarifi
Mercimek Çorbası
Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Biscotti (Videolu)
Bonibonlu Kurabiye
Soslu Kanat
Hdabla | © 2025 |