Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram labne
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı şeker
- Kakao
- Kedi dili
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içerisine ocağın altını açmadan süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra ocağın altını açarak daima karıştırarak pişiriyoruz bu esnada çok dikkatli karıştırmalıyız aksi takdirde tabanı tutabilir.
- Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince vanilin ve tereyağını ek edip tekrar çırpıyoruz ve kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremamızın içerisine labnemizi ekleyim çırpıyoruz.
- Ayrı bir kabın içerisine su, süt, kahve ve şekeride ilave edip çırpıyoruz.
- Hazırladığımız harca kedi lisanlarını banarak 1 kat oluşturuyoruz ve bu katın üzerine kepçe yardımıyla kremamızdan koyup üzerine tekrar kedi lisanı ve krema ile bir kat oluşturup bu halde borcamı aldığı kadar ilerliyoruz.
- Tamamen bitince üzerine kakao gezdirip dilerseniz dolapta yahut bu halde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!❤.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
