Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram labne
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Kakao
  • Kedi dili

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremizin içerisine ocağın altını açmadan süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  2. Karıştırdıktan sonra ocağın altını açarak daima karıştırarak pişiriyoruz bu esnada çok dikkatli karıştırmalıyız aksi takdirde tabanı tutabilir.
  3. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince vanilin ve tereyağını ek edip tekrar çırpıyoruz ve kenara soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan kremamızın içerisine labnemizi ekleyim çırpıyoruz.
  5. Ayrı bir kabın içerisine su, süt, kahve ve şekeride ilave edip çırpıyoruz.
  6. Hazırladığımız harca kedi lisanlarını banarak 1 kat oluşturuyoruz ve bu katın üzerine kepçe yardımıyla kremamızdan koyup üzerine tekrar kedi lisanı ve krema ile bir kat oluşturup bu halde borcamı aldığı kadar ilerliyoruz.
  7. Tamamen bitince üzerine kakao gezdirip dilerseniz dolapta yahut bu halde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!❤.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Güveçte Et Yemeğim
San Sebastian Cheesecake
Belen Tava
Fırında Hamsi Pişirme Tarifi
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found