Sürpriz Kurabiye
Sürpriz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (3 su bardağı)
İçine;
- 100 gram çikolata
Sürpriz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri derin bir kaba alıyoruz, tereyağı, sıvı yağı ve pudra şekerini düzgünce yoğuruyoruz (margarin yerine tereyağı kullanın) daha hoş oluyor.
- Yumurtayı da katıp uygunca yoğuralım, daha sonra kabartma tozu, vanilya ve yaklaşık 3 bardak unu da ekleyip düzgünce yoğuralım.
- İstediğimiz kıvamı alana kadar yoğuralım.
- Elimizde kare çikolatalar varsa daha kolay yapabiliriz ,küçük küçük kırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurun içine koyup kapatıyoruz ve çatlayana kadar fırında 15- 20 dk pişirelim.
- Fazla fırında kalırsa altı yanıyor hassas bir kurabiye o yüzden dikkatli davranalım.
- En son süsleme olarak servis ederken üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Şekerli şahane bir tanım. Deneyenlere afiyet olsun 🩷.
Sürpriz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












