Sürpriz Kurabiye

Sürpriz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı)

İçine;

  • 100 gram çikolata

Sürpriz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri derin bir kaba alıyoruz, tereyağı, sıvı yağı ve pudra şekerini düzgünce yoğuruyoruz (margarin yerine tereyağı kullanın) daha hoş oluyor.
  2. Yumurtayı da katıp uygunca yoğuralım, daha sonra kabartma tozu, vanilya ve yaklaşık 3 bardak unu da ekleyip düzgünce yoğuralım.
  3. İstediğimiz kıvamı alana kadar yoğuralım.
  4. Elimizde kare çikolatalar varsa daha kolay yapabiliriz ,küçük küçük kırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurun içine koyup kapatıyoruz ve çatlayana kadar fırında 15- 20 dk pişirelim.
  5. Fazla fırında kalırsa altı yanıyor hassas bir kurabiye o yüzden dikkatli davranalım.
  6. En son süsleme olarak servis ederken üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Şekerli şahane bir tanım. Deneyenlere afiyet olsun 🩷.

Sürpriz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

S Kurabiye
Lavaş Ekmeği
Sütlaç
Minik Minik Tek Atıştırmalık Kurabiye
Çikolata Dolgulu Kurabiye
Cacık
Hdabla | © 2025 |