Levrek Suyunda Bulgur Pilavı

Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk (400-600 gr) levrek
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bulgur (tercihen firik vaya iri bulgur)

Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle wok tavamızı ısıtıyoruz, tüm sebzelerimizi soğan ve sarımsak dahil sotelik doğruyoruz.
  2. Fileto ayırdığımız balıkları çok az yağ ile marine edip, tavada önlü artlı ikişer dakika ızgara yapıyoruz balığın kemiklerini ise defne yaprağı karabiber ve limon ile hazırladığımız suda haşlıyoruz.
  3. Sotelediğimiz sebzelere yavaş yavaş balık suyu vererek pişmelerini ve balık suyunun lezzetini almalarını sağlıyoruz.
  4. Bulgurları da ekledikten sonra, bulgurlar yahut firik çatlayana kadar yaklaşık 4 dakika tekrar sebzelerle bir arada soteliyoruz.
  5. Balığın kalan suyunu da verip bulguru pişiriyoruz.
  6. Son olarak fileto yapıp tavada pişirdiğimiz balıkları ekliyoruz.
  7. Servis tabağına yanına uygun gördüğümüz salata ve eşlikçilerle alıyoruz afiyet olsun ☘️.

Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası (Bursa Helvası)
Sütlü Sıcak Kakao
Herse (Keşkek)
Dubai Çikolata Tadında Tartolet
Pide
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Hdabla | © 2025 |