Herse (Keşkek)

Herse (Keşkek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 köy tavuğu
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı

Herse (Keşkek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı bir gün evvelce ılık su ile ıslatın.
  2. Köy tavuğunu düdüklü de pişirelim.
  3. Pişen tavuğu düdüklüden çıkartıp didiklerken bu ortada birebir suya buğdayı koyup tavuğun suyunda düdüklüde bir hoş pişiriyoruz.
  4. Pişen buğdayın üzerine didiklediğimiz tavuğu döküp ikisini bir arada dövüyoruz.
  5. Sakız kıvamına gelince bırakıyoruz.
  6. Üzerine tereyağ döküyoruz.Afiyet olsun.

Herse (Keşkek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bazlama
Kat Kat Çıtır Börek
Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak)
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
Havuçlu Pancar Tarator (Videolu)
Döner Ekmeği
Hdabla | © 2025 |