Pide

Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Alabildiği kadar un
İç gereci için;
- 250 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Karabiber tuz
Peynirli iç için;
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri
- 1 büyük soğan
- 15-20 kol ıspanak
Dışı için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı su
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt ve şeker ile kuru maya etkinleştirelim.
- Poğaça hamurundan biraz daha sert olacak formda hamuru yoğurup, en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
- İçi kıyma ve baharatlar hariç mutfak robotunda çekelim sonra kıyma ve baharatlarla karıştıralım.
- İstediğiniz boyutta bezeler yapabilirsiniz, ben bu ölçülerden 15 tane pide yapıyorum.
- Un ile açıp tepsiye yerleştirdikten sonra kıyma yada peynirli içi koyup kenarlarına form verelim.
- Son olarak su ile açtığımız yumurta sarısını sürüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan pidelerin kenarını tereyağı ile yağlayıp, servise hazır hale getirelim.
Afiyet ola🌾
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





