Tuzlu Kurabiye Poğaçasi

Tuzlu Kurabiye Poğaçasi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 adetin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4,5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 adet ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı beyaz susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

İçi için;

  • 100 gram lor peyniri
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram rendelenmiş sert olan beyaz peynir
  • 1 turan ince kıyılmış dereotu

Tuzlu Kurabiye Poğaçasi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu koyalım ortasınI havuz yapalım, öbür materyalleri içine koyalım, sirkeyi sonra kabartma tozu dökelim çırpıcı ile orta kısmındakileri iki dk çırpalım. Kenarından unu alarak hamuru yoğuralım, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp toparlayarak bastıralım.
  3. İç gereci bir kapta karıştıralım ,bir tatlı kaşığı hamurun ortasına koyalım kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Susam, çörek otu serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim, afiyet olsun. Not: poğaça ucundan değil bir parmak kala bastıralım yapışsın.

Tuzlu Kurabiye Poğaçasi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çaylı Kurabiye
Patates Püreli Havuç Tarator
Elmalı Kurabiye
Anne Keki
Pastane Usulü Kıtır Kek
Fırında Lezzetli Dolma Tarifi
Hdabla | © 2025 |