Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek
Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1 pk vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı portakal reçeli
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 3 su bardağı un
Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker, sıvıyağ, süt ,yumurta ve reçeli rondoda uygun çekelim, daha sonra mikser ucunu takip üzüm hariç öteki materyalleri ekleyip homejen kıvam alana kadar çırpalım.
- Yağladığımız kalıba 1 tatlı kaşığı un serpip harcımızı dökelim.
- 200 drc fırında konturollü pişirelim.
Not; benim kekim biraz yanmış görünebilir tam pişireceğim sırada dr düğmesi kırıldı içini pişirmesi için biraz fırında fazla tavır ondan kaynaklı siz tarife teğe bir uyarsanız sorun yaşamazsınız .
Not; fırından çıkardığınız keki tepsiye aksi çevirip çıkarmak için ivedi etmeyin üzerine nemli bi bez örtün ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










