Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek

Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 pk vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı portakal reçeli
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 3 su bardağı un

Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker, sıvıyağ, süt ,yumurta ve reçeli rondoda uygun çekelim, daha sonra mikser ucunu takip üzüm hariç öteki materyalleri ekleyip homejen kıvam alana kadar çırpalım.
  2. Yağladığımız kalıba 1 tatlı kaşığı un serpip harcımızı dökelim.
  3. 200 drc fırında konturollü pişirelim.

Not; benim kekim biraz yanmış görünebilir tam pişireceğim sırada dr düğmesi kırıldı içini pişirmesi için biraz fırında fazla tavır ondan kaynaklı siz tarife teğe bir uyarsanız sorun yaşamazsınız .

Not; fırından çıkardığınız keki tepsiye aksi çevirip çıkarmak için ivedi etmeyin üzerine nemli bi bez örtün ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.

Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Ciğeri
Çıtır Yufka Böreği
Tuzlu Kurabiye
Sekıllı Çikolata Damlalı Muffın Pankek (Çocuklar Bunu Çok Sevecek)
Tuzlu Kabaklı Kek
Kalıpta Sade Kek
Hdabla | © 2025 |