Tuzlu Kabaklı Kek

Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (her biri 100 ml)
  • 1 su bardağı beyaz peynir (ben feta kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı dereotu (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (kek kalıbını yağlamak için)

Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları rendeleyin.
  2. Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
  3. Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip tel çırpıcı ile uygunca çırpın.
  4. Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
  5. Rendelenmiş kabağı ekleyin.
  6. Doğranmış maydanoz ve dereotunu ek edin.
  7. Peyniri, tuzu, pul biberi ve naneyi ekleyip düzgünce karıştırın.
  8. Zeytinyağı ile yağlanmış uzun bir kek kalıbına karışımı dökün.
  9. Üzerini spatula ile düzeltin, susam serpiştirin ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında 50 dakika, üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  10. Kalıptan çıkarmadan evvel 15 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!.

Tuzlu Kabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Panna Cotta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sigara Böreği (Büyük Porsiyon)
Hurmalı Yulaflı Diyet Bar (Diyette Olanların Favori Tatlısı)
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Fırın Sütlaç (Nişastasız)
Pankek
Tek Kişilik Krep
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet