Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip)
Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbeti için;
- 7 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilin
Üzeri için ;
- 1 silme yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata
Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa alalım.
- Şeker eriyene kadar karıştıralım şeker eridiğinde ocağı kapatıp vanilin ve kremayı ekleyip karıştıralım soğuması için kenara alalım.
- Tereyağını sos tavasına alıp eritelim bir iki taşım kaynatıp ılınması için kenara alalım.
- Kadayıfın üzerine sıcak dönerseniz kadayıf erir yapış yapış olur.
- Geniş bir kapta kadayıfı tel tel ayıralım.
- Tereyağını her yerine gezdirip güzelce karıştıralım kuru kadayıf kalmasın.
- Pişireceğimiz tepsiyi katı yağ ile yağlayıp kadayıfın yarısını eşit halde tepsiye yayalım.
- Üzerine cevizi serpiştirelim. Kalan kadayıfıda eşit formda cevizlerin üstüne yerleştirip sıkı sıkı üzerine bastıralım.
- 170 derece fırında nar üzere kızarana kadar ağır ağır pişirelim.
- Fırından aldığımız kadayıfın birinci sıcağı geçince yani iki dakika kadar sonra sosunu gezdirelim.
- Servis esnasında kullanmak için sostan bir bardak ayıralım.
- Tatlıyı en az 2-3 saat dolapta dinlendirelim.
- Dinlenen ve sosunu çeken kadayıfın üzerine her yerine gelecek biçimde evvel kakao serpelim sonra çikolatayı ister rendeyle isterseniz bıçakla üzerine kıyalım.
- Servis tabağının tabanına üç yemek kaşığı kadar ayırdığımız sostan döküp üzerine dilimlediğimiz tatlıdan bir dilim yerleştirip afiyetle yiyelim😋deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















