Kabak Tarator
Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk kabak
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tane portakal
- 1 çay kaşığı pulbiber
Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı rendeleyelim.
- Rendeledikten sonra suyunu salması için biraz sıkalım.
- Tavaya zeytinyağı ekleyerek rendelenmiş kabaklarımızı yumuşayana kadar soteleyelim.
- Bir kasede yoğurt, labne, ezilmiş sarımsak, dereotu, karabiber, tuzu karıştıralım.
- İçerisine cevizleri biraz iri olacak halde ufak ufak kırarak ekleyelim.
- Sotelenmiş kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Sonrasında hazırladığımız yoğurt sos ile karıştıralım.
- Süsleme için portakalları halka biçiminde keselim.
- Üstlerine yuvarlak olacak biçimde taratorumuzu ekleyelim.
- En son zeytinyağında pulbiber ile kavurduğunuz cevizleri üzerlerine konduralım. Afiyet olsun.
Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






