Kabak Tarator

Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane portakal
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı rendeleyelim.
  2. Rendeledikten sonra suyunu salması için biraz sıkalım.
  3. Tavaya zeytinyağı ekleyerek rendelenmiş kabaklarımızı yumuşayana kadar soteleyelim.
  4. Bir kasede yoğurt, labne, ezilmiş sarımsak, dereotu, karabiber, tuzu karıştıralım.
  5. İçerisine cevizleri biraz iri olacak halde ufak ufak kırarak ekleyelim.
  6. Sotelenmiş kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  7. Sonrasında hazırladığımız yoğurt sos ile karıştıralım.
  8. Süsleme için portakalları halka biçiminde keselim.
  9. Üstlerine yuvarlak olacak biçimde taratorumuzu ekleyelim.
  10. En son zeytinyağında pulbiber ile kavurduğunuz cevizleri üzerlerine konduralım. Afiyet olsun.

Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Yapımı Makarnası İle Lazanya
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Bezelye Yemeği
Çöp Şiş Pişi
Pastane Usulü Islak Kek
Misafire En Kolay Pasta / Tepsi Pastası
Hdabla | © 2025 |