Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 5 bardak su
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 6-7 kol taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeğin üzerine su konulup, güzelce yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp irmik eklenir ve 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
  3. Soğan ve salça kavrulur. Üzerine baharatlar eklenir ve mercimeklerin üzerine eklenip yoğrulur.
  4. En son maydanoz ve taze soğan da eklenerek son sefer yoğrulur ve hal verilir. Afiyet olsun 😋

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mücver
Tuzlu Kurabiye
Fesleğenli Girit Ezmesi
Etli Ramen
Ağlayan Pasta (Videolu)
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Hdabla | © 2025 |