Fesleğenli Girit Ezmesi

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 adet sarımsak
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı dolusu antep fıstığı içi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Zeytinyağ
  • Antep fıstığı

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fesleğenleri yıkayalım ve kuruması için süzgeçe alalım.
  2. Fesleğenler kuruduktan sonra tüm materyalleri blendera alalım ve incecik olana kadar blenderda çekelim.
  3. servis tabağına alalım.
  4. Üzerini zeytinyağ ve antepfıstığı ile süsleyelim.Afiyet olsun.

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anneannemin Tarifiyle Su Böreği
Pazı Tava
Brownie Kurabiye
Çilekli Kurabiye
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Maş Salatası
Hdabla | © 2025 |