Mücver

Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 kısım pırasa (ince doğranmış)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir yahut kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları doğrayın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu yeterlice süzün ve sıkın.
- Haşlanmış pırasayı, yumurtaları, unu, peyniri, maydanozu ve baharatları bir kaba alın. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Tavada sıvı yağı kızdırın.
- Karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün ve artlı önlü altın rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran mücverleri havlu kağıda alarak fazla yağını süzün.
- Sıcak yahut ılık olarak servis edebilirsiniz. Yoğurtla kusursuz sarfiyat.
Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




