Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif)

Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak

Kıymalı harç için:

  • 500 g kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet domates rendesi ( domates konserve)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ( domates ölçüsüne nazaran azaltılabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı su

Beşamel sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 su bardağı süt( denetimli eklenecek)
  • Tuz, karabiber, muskat

Üstüne:

  • Kaşar rendesi

Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tencereye alıyoruz rengi dönünce üstüne soğanları ekliyoruz.
  2. Kıyma suyunu çekince sırasıyla üstüne domates rendesi ve salçaları ekleyelim.
  3. En son suyu ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişmesini sağlıyoruz.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağımızı ve unumuzu kavurmaya başlıyoruz, rengi dönünce sütümüzü ekleyip topaklanmaması için çırpma teli ile çırpıyoruz.
  5. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek kaynamasını bekliyoruz.
  6. Kabaklarımızı soyuyoruz ve uzunluklarına nazaran iki yahut üçe bölüyoruz.
  7. Yarım santimlik dilimler kesiyoruz.
  8. Yağladığımız fırın tepsisine bir kat döşüyoruz.
  9. Sırayla evvel kıymalı harcı sonra üstüne beşamel sosu gezdiriyoruz ve bunu kabaklar bitene kadar devam ediyoruz.
  10. En son katın üstüne beşamel sosunuzu yayıyoruz ve kaşar rendesi dökerek fırına veriyoruz.
  11. 200°’de fanlı ayarda 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sushi
Haşhaşlı Çörek
Borcam Kebabı
Balkabağı Çorbası
Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı
Karamelli Çikolatalı Tart
Hdabla | © 2025 |