Borcam Kebabı

Borcam Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet küp küp doğranmış patates
- 2 adet küp küp doğranmış patlıcan
- 1 adet yuvarlak doğranmış havuç
- 2 adet julyen doğranmış biber
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet doğranmış soğan
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 kaşık domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Borcam Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuşbaşı etinizi düdüklü de 20 dk pişirin.
- Pişen etleri başka bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ve soğanı alıp kavurun ve üzerine salça ve bezelyeleri ekleyip bir çeşit daha karıştırıp baharatları ekleyip etleri 5 dk kadar da kavurup ocağın altını kapatalım.
- Kızartma tenceresinde kızdırdığımız yağın içine sırasıyla patatesleri, havuçları, patlıcanları ve biberleri kızartın.
- Kızaran sebzelerinizi fırında pişereceğiniz borcama alıp, üzerine kavurduğunuz bezelyeli et karışını ekleyelim.
- Ardından sosu için farklı bir sos tenceresinde salçayı, tuzu ve tereyağını karıştırıp borcamın içine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dk pişirelim. 👩🍳.
Borcam Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








