Borcam Kebabı

Borcam Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet küp küp doğranmış patates
  • 2 adet küp küp doğranmış patlıcan
  • 1 adet yuvarlak doğranmış havuç
  • 2 adet julyen doğranmış biber
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet doğranmış soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 kaşık domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Borcam Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kuşbaşı etinizi düdüklü de 20 dk pişirin.
  2. Pişen etleri başka bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ve soğanı alıp kavurun ve üzerine salça ve bezelyeleri ekleyip bir çeşit daha karıştırıp baharatları ekleyip etleri 5 dk kadar da kavurup ocağın altını kapatalım.
  3. Kızartma tenceresinde kızdırdığımız yağın içine sırasıyla patatesleri, havuçları, patlıcanları ve biberleri kızartın.
  4. Kızaran sebzelerinizi fırında pişereceğiniz borcama alıp, üzerine kavurduğunuz bezelyeli et karışını ekleyelim.
  5. Ardından sosu için farklı bir sos tenceresinde salçayı, tuzu ve tereyağını karıştırıp borcamın içine dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dk pişirelim. 👩‍🍳.

Borcam Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Selme (Hasankeyf Helvası)
Muhallebili Puding
Pratik Kahvaltılık
Sütlü İrmik Tatlısı
Sütlaç
Su Böreği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet