Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 3-4 elma dilim kadar kabak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı süt
Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tenceremize soğan ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız balkabaklarını ek ediyoruz kısık ateşte 5 dk kadar hepsini güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra suyunu ve yarım bulyon, 1 dolu çay kaşığı kadarda tereyağını ek edip 20 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen kabakları denetim ederek akabinde blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçiriyoruz.
- 3 yemek kaşığı kadar süt ek ediyoruz. Koyu kıvam gelirse biraz daha süt eği yapılabilir fazla olmasın.
- Tuzunu en son ekliyoruz tadına bakıp tatlımsı bir tadı oluyor damak zevkinize nazaran tuzu ayarlayın. 🤌
Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
