Damla Tatlısı

Damla Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapın)

Ortası için;

  • Fındık

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Damla Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım. İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ek ederek tekrar karıştıralım.
  2. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp düz tabanda rulo biçiminde açalım. Rulonun uçlarını birleştirerek damla biçimi verip irmiğe bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim. Orta kısımlarına fındık yerleştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  4. Tatlımız fırındayken şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp, ocağa alalım. Orta ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz toplamda 15 dakika kaynasın. Tatlılarımız piştikten sonra fırından çıkararak ılımaya bırakalım.
  6. Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra üzerine şerbetimizi gezdirelim. Bu etapta tatlılar ılık şerbetimiz sıcak üzerini muhakkak kapatmayın yumuşamasın. Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirdiğimiz tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Damla Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cennet Hurmalı Sağlıklı Puding
Çilekli Kurabiye
Haydari
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |