Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı

Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (biber salçasıda olabilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı kaynar su

Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye yağı ve kıymayı ekleyelim ve kavuralım akabinde küp küp doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim ve 5 dakika kavuralım.
  2. Daha sonra üstüne bulguru, tuzu, karabiberi, kuru naneyi ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Sonra 4 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım, 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  3. Pişen bulgur pilavımızı servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋😋😋 İnstagram gülişin. Mtfg ve nefis yemeklerden takip etmeyi unutmayın kızlar 😊😊.

Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bebeklere Kemik Sulu Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebe Gümeci Kavurması
Az Ölçülü Revani
Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Muhallebili Havuç Tatlısı
Kuru Patlıcan Yemeği
Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |