Sütlü Sebze Çorbası
Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı nane
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp, soğanları ekleyelim. (üzerine biraz tuz ve şeker atalım).
- 5/10 dk soğanları kavurduktan az sıcak su koyup, karıştıralım.
- Suyu çektikten snra üzerine baharatları ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
- Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim ve 2/3 dk birlikte kavuralım.
- Kavrulan sebzelerin üzerine sütü ekleyelim.
- Üzerine az tereyağı koyarak, karıştırmaya devam edelim.
- Sütü biraz çekip tereyağı eridikten sonra, düzeyine kadar sıcak suyu ek edelim, kaynamaya bırakalım.
- İsterseniz baharatlı seviyorsanız bu basamakta da baharatlar daha ekleyebilirsiniz.
- Sebzeler düzgünce yumuşayıncaya ocaktan alıp, blenderdan geçirelim.
- Bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım. Sıcak sıcak servis edelim.
- İsterseniz soğanlardan sonra domates ya da salça ekleyebilirsiniz, tercihinize bağlı :). Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















