Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 20 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için :
- Bitter kuvertür çikolata
- Çakıl taş çikolata
- Çekilmiş antep fıstığı
- İsteğe bağlı meyveler
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu, şekeri, tarçını karıştıralım, üstüne yumurtaları ekleyip karıştıralım.
- Sonra sütü ve yağları ekleyip çırpalım.
- Waffle makinesine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp bir kepçe karışımı dökelim. (makineye yalnızca birinci kepçede yağ sürüyorum. ).
- Erittiğimiz çikolatayı üstüne sürelim. Dilediğimiz meyvelerden ekleyip, üstüne çakıl taşı çikolataları döküp servis edelim.
- Meyve olarak muz, kavun, nektari, elma, erik, incir ekledim.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













