İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte hamuru için;

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz

İç harcı için ;

  • 400 gr kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • İç yağ ( isteğe nazaran ekleye bilirsiniz lezzeti çok yükseltiyor tavsiye olunur)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatın ve yumuşaması için biraz bekleyin.
  2. Sonrasında içerisine un, yumurta, salça, tuz ve baharatları ek edip yeterlice karıştırın ve yoğurun ve dinlenmeye alın.
  3. İç harcı için birinci iç yağı tavaya alıp eritelim ve üzerine sıvı yağı da ekleyip ince doğranmış soğanı ekleyin ve biraz kavurun .
  4. Kavrulan soğanın üzerine sırasıyla evvel kıymayı sonra salçasını, baharat ve tuzunu ekleyip güzelce pişirelim (kıymalar tane tane olmalı).
  5. İç harcımızı da soğumaya bırakalım biraz iç yağdan kaynaklı donmaya başladığında içli köftelerimize biçim vermeye başlayabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğiniz içli köftelerinizi ister kızartıp ister haşlayarak istersenizde buzluğa kaldırıp daha sonra tüketebilirsiniz.
  7. Benim bu tarifle mandalina boyutlarında 26 civarında içli köftem oldu. 5 kişilik sofrada kişi başı 9 ar tane düştü siz isteğe nazaran servis sayısını ayarlarsınız. Umarım tanımı dener ve beğenirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paskalya Çöreği
Çikolata Kırıntılı Hindistan Cevizli Islak Kek
Ispanaklı Kek
İzmir Köfte
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |