Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( silme)

Üst harcı için;

  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvından yahut zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (1 kalık domates 1 kalık biberde koyabilirsiniz )
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (salçalar tuzsuz ise yoksa katmayın çok tuzlu olabilir )

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yoğurma kabına unumuzu koyalım ve ortasına çukur açıp ,ılık sütü, ılık suyu ,şekeri ve instant mayayı ekleyelim ve 10 dakika mayanın köpürmesini bekleyelim .
  2. Daha sonra tuzu ve unu ek ederek hamuru yoğuralım .
  3. Hamuru bir beze haline getirelim ve streçleyelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurumuz mayalanırken bir tavaya yağmur yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  5. Soğanlar pembeleşince ocağı kapatalım ve sopanları bir kaseye alalım .
  6. Üstüne salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra 14 bezeye bölüp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve bir 15 dakika tepside mayalandıralım .
  8. Sonra parmak uçlarımızla bezeleri hafif açalım ve üstüne 1 yemek kaşığı harçtan koyalım ve yeniden bir 15 dakika daha mayalandıralım.
  9. Önceden 170 derece fanlı ayarda ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim ( yaklaşık 15/20 dakika ) afiyet olsun 😋😋😋.

İnstagram gülişin. Mtfg.

Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın 😉😉😉.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ankara Tava
Acılı Ezme Az Ölçülü
Köri Soslu Tavuk ve Makarna
Bride Partisi İçin Yaş Pasta
Züber Topçukları
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet