Dolğulu Tatlı

Dolğulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yoğurduğunuz hamurun 3 te biri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı ceviz yahut fındık

Bulamak için;

  • İrmik
  • Toz antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Dolğulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakım.
  2. Hamuru için; tüm gereçleri yoğurma kabına alın karıştırıp azat azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan 3 te birini ayırın kakao ve çekilmiş ceviz ile yoğurdun.
  4. Sade hamuru tezgah üzerinde uzunlamasına açıp, ortasına kakaolu malzemeyi koyup, kapatın irmiğe bulayıp dilediğiniz biçimde kesin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında çok kızarmayacak formda pişirin fırından alıp, birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün antep fıstığı ile servis yapın afiyet olsun.

Dolğulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Kurabiye
Sütsüz Basit Poğaça
Vişneli Brownie
Lahmacun
Tavuk Sote
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |