Sütsüz Basit Poğaça

Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram margarin ( oda ısısında )
- 2 adet yumurta ( 1’inin sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı içme suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 4.5 su bardağı un (unu denetimli ekleyin markasına nazaran yoğunluğu değişiyor yumuşak bir hamur olacak)
İçi için;
- Peynir
- Patates
- Zeytin
Üzeri için;
- Çörekotu yahut susam
Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı suda mayayı çözdürelim.
- Hamuru için tüm materyalleri ekleyip yumuşak kıvamlı özlü bir hamur yoğuralım.
- Yaklaşık 16 beze yapalım mandalina (büyüklüğünde çok minnoş oluyor).
- Eşit ölçüde ve büyüklükte beze alamıyorsaniz rulo yaptığımız hamura çırpıcı teli ile aralar belirleyip kesmek kolay oluyor🍂🍂.
- Elimizle açıp içine tercihe bağlı patates peynir çikolata koyabilirsiniz ben peynir tercih ettim.
- Uçlardan birleştirip yuvarlak halde birleştirdiğimiz kısım alta gelecek formda yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarisini fırça yardımıyla sürelim çatalla çizikler yapıp çörekotu ve susam ile süsleyebiliriz.
- Fırını 70 dereceye ısıtıp tepsi mayalandırması süreci için poğaçalarımızı fırına alıyoruz.
- 9-10 dk kadar bu biçimde mayalanmış oluyor.
- Sonrasında fırınımızı 180 dereceye yükseltip uzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








