Sütsüz Basit Poğaça

Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram margarin ( oda ısısında )
  • 2 adet yumurta ( 1’inin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı içme suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 4.5 su bardağı un (unu denetimli ekleyin markasına nazaran yoğunluğu değişiyor yumuşak bir hamur olacak)

İçi için;

  • Peynir
  • Patates
  • Zeytin

Üzeri için;

  • Çörekotu yahut susam

Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı suda mayayı çözdürelim.
  2. Hamuru için tüm materyalleri ekleyip yumuşak kıvamlı özlü bir hamur yoğuralım.
  3. Yaklaşık 16 beze yapalım mandalina (büyüklüğünde çok minnoş oluyor).
  4. Eşit ölçüde ve büyüklükte beze alamıyorsaniz rulo yaptığımız hamura çırpıcı teli ile aralar belirleyip kesmek kolay oluyor🍂🍂.
  5. Elimizle açıp içine tercihe bağlı patates peynir çikolata koyabilirsiniz ben peynir tercih ettim.
  6. Uçlardan birleştirip yuvarlak halde birleştirdiğimiz kısım alta gelecek formda yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  7. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarisini fırça yardımıyla sürelim çatalla çizikler yapıp çörekotu ve susam ile süsleyebiliriz.
  8. Fırını 70 dereceye ısıtıp tepsi mayalandırması süreci için poğaçalarımızı fırına alıyoruz.
  9. 9-10 dk kadar bu biçimde mayalanmış oluyor.
  10. Sonrasında fırınımızı 180 dereceye yükseltip uzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sütsüz Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayranlı Erişte Çorbası Aşı
Dubai Cookies
Gofret Kurabiye
Garnitürlü Pirinç Pilavı
Yazlık Sebze Dürümü
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |